Oni Central Forum

A forum for the Oni community

You are not logged in.

#1 8/12/15 0:21

Scarlett
Member
From: Jamaica
Registered: 25/11/15

Issues with importing dae with XSI mod tool

Sorry if I am asking to many questions but I have a little problem here. I got XSI mod tool 7.5 today and was about to get working on modifying my character model but everytime I try to drag or import my characters' .dae to XSI, I'll get "Invalid argument specified". Why am I getting this?

Offline

#2 8/12/15 2:03

paradox-01
Member
From: Germany
Registered: 14/1/07

Re: Issues with importing dae with XSI mod tool

Dunno. How did you made that dae? And does the import fail also with extracted original characters?

Offline

#3 8/12/15 12:25

Scarlett
Member
From: Jamaica
Registered: 25/11/15

Re: Issues with importing dae with XSI mod tool

The DAE was the TRBS of my character which I converted from .oni with Vago GUI. Even when I try original oni character I got the same thing from XSI

Offline

#4 8/12/15 15:50

paradox-01
Member
From: Germany
Registered: 14/1/07

Re: Issues with importing dae with XSI mod tool

Hm k.
Things you could do to gather some information for us:

Do you have addons installed?
File > Addon > UnInstall
(Gives you a list.)

Check XSI version:
Press ALT + 4. Write "logmessage version" (without the quotes) and hit F5 to run the code while your mouse pointer is still inside the white code field. Write down the version.

Drag and drop a dae file into xsi programm.
Copy the log text from the grey field.

Check Crosswalk version:
File > Crosswalk > Export

Upload Preferences:
File > Preferences: Right-click "Preferences (Application)", Export

Upload a dae sample. (konoko_generic / red_hard_1)

Offline

#5 9/12/15 0:30

Scarlett
Member
From: Jamaica
Registered: 25/11/15

Re: Issues with importing dae with XSI mod tool

I figured out the problem earlier. I chose export instead of the export from crosswalk that why I got the error message. So I got to modify my model then ran into another problem. When I tried to export my model as .dae, it the model file had .dae.xsi extention and won't convert to .oni even when when I removed the .xsi part of the file. Any ideas? Oh and in one of Samer's tutorials, he said the .dae from xsi won't convert to .oni so try to convert it from fbx to dae with a fbx converter. Any idea where I can get that?

Last edited by Scarlett (9/12/15 0:45)

Offline

#6 9/12/15 0:36

Scarlett
Member
From: Jamaica
Registered: 25/11/15

Re: Issues with importing dae with XSI mod tool

I wrote the logmessage version and got 7.5.203.0

Offline

#7 9/12/15 0:44

Scarlett
Member
From: Jamaica
Registered: 25/11/15

Re: Issues with importing dae with XSI mod tool

Oh the fbx converter is for animations

Offline

#8 9/12/15 0:55

Scarlett
Member
From: Jamaica
Registered: 25/11/15

Re: Issues with importing dae with XSI mod tool

Hahaha I just figured out my mistake. I didn't select CALLADA for exported file type. Now it got converted to .oni perfectly

Offline

Board footer

Powered by FluxBB