Oni Central Forum

A forum for the Oni community

You are not logged in.

#26 29/7/10 19:11

Gumby
Member

Re: AE Install problem

Interesting. Globalization is failing spectacularly. big_smile


Iritscen: roll
Iritscen: it's amazing this program even works
Gumby: i know
Iritscen: and that statement applies to my code, not just yours

Offline

#27 29/7/10 19:12

VitalFlame
Member

Re: AE Install problem

yeahhhh. did you look at the pics?

Offline

#28 29/7/10 19:13

Gumby
Member

Re: AE Install problem

Yeah. I'll go look through the code in a little bit for an answer. smile


Iritscen: roll
Iritscen: it's amazing this program even works
Gumby: i know
Iritscen: and that statement applies to my code, not just yours

Offline

#29 29/7/10 19:15

EdT
Moderator

Re: AE Install problem

Did you also install the Mono Framework for the Mac?
http://www.go-mono.com/mono-downloads/download.html

And on the Windows side .Net?
http://www.microsoft.com/downloads/deta … laylang=en

Offline

#30 29/7/10 19:24

VitalFlame
Member

Re: AE Install problem

@ EdT : yup installed it and reinstalled it to make sure.

sorry for all the trouble btw.

Offline

#31 29/7/10 20:52

EdT
Moderator

Re: AE Install problem

Hmmm... which version of OSX are you running?  We need to find out what's causing the problem.

Offline

#32 29/7/10 23:21

VitalFlame
Member

Re: AE Install problem

EdT wrote:

Hmmm... which version of OSX are you running?  We need to find out what's causing the problem.

Snow leopard

Offline

#33 30/7/10 5:30

Iritscen
Moderator

Re: AE Install problem

Can you show us how your original GDF looks?  Please show the file sizes in the window.


byproducts are fine, but where's the beef?

Offline

#34 30/7/10 14:17

VitalFlame
Member

Re: AE Install problem

there you go.

Offline

#35 30/7/10 14:56

EdT
Moderator

Re: AE Install problem

Interesting, I have 128 items in my GDF...

Offline

#36 30/7/10 15:28

Gumby
Member

Re: AE Install problem

EdT, extra scripts, maybe?


Iritscen: roll
Iritscen: it's amazing this program even works
Gumby: i know
Iritscen: and that statement applies to my code, not just yours

Offline

#37 30/7/10 16:39

EdT
Moderator

Re: AE Install problem

Gumby: Nope its the original GDF.

Offline

#38 30/7/10 17:18

Iritscen
Moderator

Re: AE Install problem

I have 121 items in my vanilla GDF.  Although it's odd that VitalFlame's GDF total is 635.4MB and mine is 635.6MB.

VitalFlame, what I really wanted to see was the size of each file.  Maybe the best way to do this is to use the Terminal.  Go into the GDF directory using "cd /Applications/Oni/GameDataFolder", then type "ls -lR > ~/Desktop/GDF_sizes.txt".  Then post here the GDF_sizes file you'll find on your Desktop.  I've attached mine for comparison (user name redacted ^_^).

P.S.: I'm not sure my "vanilla" folder is 100% vanilla looking at some of the mod. dates, but we'll see what this tells us when you post yours.


byproducts are fine, but where's the beef?

Offline

#39 31/7/10 7:20

Dirk Gently
Member

Re: AE Install problem

I think I know exactly where he got it. it is not a legal source.

Offline

#40 1/8/10 0:58

VitalFlame
Member

Re: AE Install problem

ok this is it.

Last edited by VitalFlame (1/8/10 0:58)

Offline

#41 1/8/10 7:00

Iritscen
Moderator

Re: AE Install problem

Hmmph, I can't see anything odd about your file sizes, all the level files in particular match up.

Edit: Is this the latest AE?  Because it seems to have created some folders in the Edition GDF that were only used by the 2009-07 AE, even though the Installer's creation date indicates it's from the 2010-05 Edition.  If you just downloaded and installed the latest AE, though, it shouldn't have the level0_Animations and other segregated folders, just level0_Final.  Did you just recently download the Edition from the Mod Depot?


byproducts are fine, but where's the beef?

Offline

#42 1/8/10 12:21

VitalFlame
Member

Re: AE Install problem

nevermind guys, i got it to work. thanks for the help smile

Offline

#43 1/8/10 12:34

EdT
Moderator

Re: AE Install problem

How did you get it to work?  What was wrong?

Offline

#44 1/8/10 12:46

VitalFlame
Member

Re: AE Install problem

well i ran the Installer script and  it usually crashes when i globalize but i just let it go and it globalized and i installed the mods. so thanks. smile

Offline

#45 1/8/10 13:49

Iritscen
Moderator

Re: AE Install problem

hmm  I wish we knew what changed for it to work all of a sudden.


byproducts are fine, but where's the beef?

Offline

#46 30/8/10 21:35

FleetStab
Member

Re: AE Install problem

I had similar troubles getting AE to work and I wanted to share my solution:

I found that I had placed the ONI game in to a directory that was marked Read-Only. All of the subfolders inherited this attribute making the Globalization fail.

I removed the read-only flag. Then I manually deleted the GDF from the "Edition" folder. Now when I opened the AEInstall it could see that I needed to Globalize again.
( I did this because the "reglobalize" button failed. )

Now I get no error messages! I got "Done, now you can play Oni!"

I am excited.

Offline

#47 31/8/10 7:01

Gumby
Member

Re: AE Install problem

Yeah, the next version of AE will fix that for you.


Iritscen: roll
Iritscen: it's amazing this program even works
Gumby: i know
Iritscen: and that statement applies to my code, not just yours

Offline

Board footer

Powered by FluxBB